LAMMFEST/SOMMARFEST

Stenkyrka hembygdsförening ordnade som vanligt sommarfest den andra söndagen i juli och som vanligt var vädrets makter oss nådiga och det var skönt att sitta i änget.

Festen inleddes med en friluftsgudstjänst då de vackra sommarpsalmerna sjöngs ackompanjerade av Birgit Sjöstedt Gahnfelts spröda blockflöjt.

Diakon Juana Bauman predikade över dagens tema-Att inte döma-. Ett ljus tändes till minne av vår äldsta medlem, Rut Hellenberg, som nyligen avlidit.

Ordförande Gunilla Hultgren hälsade de 185 personerna välkomna och följaktligen blev det lång kö till mattältet. Där serverades stenugnsbakad limpa, sallader av olika slag och helgrillat lamm.

Barnen bjöds på korv med bröd. Hembrygd dricka och andra drycker serverades även. Musikgruppen Strängt taget underhöll medan vi köade.

När alla var mätta och belåtna gavs tillfälle att köpa boken Gutabygd och att studera fotoutställningen Förr och nu runt omkring i vår socken samt Axplock från IOGT-NTO:s verksamhet från 1900 och framöver. Naturligtvis  fortsatte Strängt taget att underhålla vilket var mycket uppskattat.

Därefter serverades kaffe och marängtårta. Sträng taget underhöll en stund till och fortsatte gjorde även den trevliga samvaron. Den muntra festen avslutades och musikerna avtackades.

Det ligger mycket arbete bakom ett sådant arrangemang och ordförande riktade ett stort tack till alla som på olika sätt hjälpt till.

Trevlig sommar önskar Stenkyrka Hembygdsförening genom Gunilla Hultgren